avatar uživatele

flames

Jméno
MICHAL
Věk
46 let — narozeniny slaví za 20 dní (Váhy)
Bydliště
PLZEŇ
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Třetí skoba pro Kocoura
Třetí skoba pro Kocoura
80 %

Vzpomínka na mladí

Ten to film jsem neviděl už řadu let, ale je pořád skvělý. Komediální dětský film s kriminální zápletkou, krásné prostředí malebné vesničky a okolních skal. Na představitelých dětských rolí je vidět, že si natáčění velmi uživali. Jenom si musim trošku postesknout, že je velká škoda, že se dnes už netočí filmy pro mláděž. Žádný Snowborďáci a Rafťáci nemůžou nikdy nahradit ten to typ filmů z 80 let. Krásná vzpomínka na dětství.

29. června 2008
plakát filmu
Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street
Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street
60 %

Rozpačitost

Po vřelých recenzích jak kritiků tak lidí tady na webu, jsem si pustil Sweeneyho s velkým nadšením, ale musim se přiznat, že nadšení bylo tak 20 minutách filmu pryč. Ani nevim co přesně se mi se mi nelíbilo, ale děj filmu mě trošku nudil. Některé písničky byli docela dobré a ponurost starého Londýna byla působivá, ale to je tak vše. Myslim jsi že už Johnny Depp podal lepší herecké výkony než tady, ale musim uznat, že je velmi dobrý zpěvák. Celkově je pro mě ten to film lepší průměr.

21. června 2008
plakát filmu
80 %

Ten to film je jedním z nejlepších na dané téma o odstřelovačích, velmi dobrá režie i kamera, jen mám menší výtky k některým dialogům, které mi přišli chvilkama trošku naivní. Mark Wahlberg v hlavní roli byl velmi dobrý.

7. června 2008
plakát filmu
Já, legenda
I Am Legend
80 %

Velmi dobře natočený film s Willem Smithem, který podává v hlavní roli vynikající herecký výkon. Záběry na liduprázdné ulice New Yorku jsou naprosto uchvatné.

23. května 2008
plakát filmu
Vyjednavač
Negotiator, The
100 %

Brilantní

Film Vyjednavač mám velmi rád. Už jsem ho vyděl několikrát a i přes svou délku něco málo přes dvě hodiny mě nikdy nenudil. Nejvíc mě na tom filmu baví ústřední dvojice Samuel L. Jackson a Kevin Spacey, jejich společné dialogy, vyjednavač proti vyjednavači jsou dokonalé. Oba dva podávají skvělé herecké umění a táhnou celej film. Velmi dobrá je i práce kameramana a režiséra, že to dokázal celé ukočírovat a film i jeho zásluhou nezapadl do průměru.

22. května 2008
plakát filmu
Ratatouille
Ratatouille
50 %

Zklamání

Musim se přiznat, že pro mě je tento animák velké zklamání, je to sice všechno animačně a graficky výborně udělané, ale to nestačí. Během filmu jsem se ani jednou nezasmál a po půlce už jsem se docela nudil. Asi se vymykám, tady tomu všeobecnému nadšení z tohoto animáku, ale bohužel nemůžu jinak.

20. května 2008
plakát filmu
Divočáci
Wild Hogs
80 %

Pohodička

Po delší době, jsem viděl příjemnou komedii, která měla příjemný děj a hlavně nebyla nabitá stupidníma hláškama, jak to bohužel v poslední době u komedií chodí. Velmi dobrá oddychovka na sobotní odpoledne.

3. května 2008
plakát filmu
Čí je to vlastně život
Whose Life Is It Anyway?
80 %

Čí je to vlastně život

Včera večer jsem úplnou náhodou " při přepínání programů na tv " narazil na tento film. Neměl jsem vůbec ponětí o čem ten film bude, vlastně mě ze začátku ke sledování oslovilo jen jméno Richarda Dreyfusse v hlavní roli. A jsem moc rád, že jsem ten film viděl. Příběh odehrávající se po automobilové nehodě hlavního hrdiny, ktrerý je zcela odkázán na pomoc nemocničního personálu, protože po nehodě zcela ochrnul a můžu jen hýbat hlavou, mluvit a přemýšlet, se defakto může stát komu koliv znás. Hlavní hrdina ( naprosto skvělý Richard Dreyfuss ) po skoro roční hospitalizaci v nemocnici si uvědomí, že vlastně dál už nechce žít a chce být propuštěn domů. Tomu, ale za každou cenu chce zabránit jeho ošetřující lékař, protože by to byla jeho jistá smrt. Nedostávalo by se mu pravidelné lékařské péče a léků a zustal by na vše sám. A nastává otázka, kterou si začínají klást i ostatní postavy ve filmu, jestli je dobré ho udržovat nadále při životě a aby strávil zbytek svého života na nemocničním lůžku a nebo ho nechat zemřít, jak si přeje. Toto komorní drama je velmi dobře natočeno a má velmi dobrý scénář. Protože nikdy nevíme co se nám může stát. Zdraví člověk o takovýhle věcech nepřemýšlí a nemůže se nikdy v cítit do role toho postiženého. Proto jsem velmi rád, že jsem tento film zhlédl a to i přesto, že moc nemám v lásce dramatickou kinematografii.

16. února 2008
plakát filmu
Prázdniny
Holiday, The
100 %

Musim se přiznat, že mě tento film moc mile překvapil a je to podle mě spolu s Láskou nebeskou nejlepší romantický film. Herci v hlavních rolích jsou velmi dobří, ale nejvíc ze všech se mi líbil Eli Wallach v roli scénáristi na penzi. A o muzice Hanse Zimmera se nemusim ani vyjadřovat, je naprosto dokonalá. Dokonce bych řekl, že jedna z nejlepších, kterou pro film udělal. Nemůžu jinak než plný počet :-)

15. února 2008
plakát filmu
Dobrý ročník
Good Year, A
100 %

Musim se přiznat. že jsem od toho filmu nic neočekával a moc mile mě překvapil. Příběh, kde se tvrdá realita byznysu v Londýně střetává s krásami strýčkovi vinice ležící v jižní Francii, je velmi dobře napsán a natočen. Russell Crowe " v roli trošku nafoukaného experta na investice, který se vrací po strýčkově smrti na místo, kde vyrůstal a které chce co nejdřív prodat a vrátit se zpět do Londýna " je naprosto skvělý. Řekl bych, že po Gladiátorovi je tohle jeho nejlepší film. A po shlédnutí bonusů na dvd, kde má Russell Crowe i tři hudební videoklipy musim uznat, že je to i velmi dobrý zpěvák. Dobrý ročník je pohodový, skromný film, který si aktéři viditelně užívali. Krásné romantické prostředí jižní Francie, skvělá režie a příjemní herci, rovná se jedině = 100%

PS: Už asi vím kam se v létě vypravim na dovolenou :-))

29. ledna 2008
plakát filmu
Záchranáři
The Guardian
80 %

Po dlouhý době zase výborný film Kevina Costnera. Velmi úchvatné jsou záběry na rozbouřené moře, kde Andrew Dawis dokazuje, že ještě nebude tak úplně ztracenej režisér. Od dob Uprchlíka jeho nejlepší film.

24. ledna 2008
plakát filmu
Divoké kočky
Coyote Ugly
80 %

Pohodička

Docela dobrá oddechovka, ve filmu nechybí jak humor tak i trocha té romantiky. Scény z baru jsou velmi dobře natočený a muzika do filmu velmi dobře zapadá. A taneční kreace Johna Goodmana na konce filmu neměli chybu :-)

23. ledna 2008
plakát filmu
Hostel 2
Hostel: Part II
0 %

Už nikdy více

Nic horšího jsem snad ještě neviděl. Film bez děje, nudný od začátku do konce, scénáristům taky nedalo moc práce napsat tak slaboduché dialogy. Kdyby producenti tohoto filmu radši věnovali peníze na výrobu toho (ne)filmu na charitu udělali by líp.

21. ledna 2008
plakát filmu
Bandolero
Bandolero
80 %

Vydařené

Velmi dobrý western, který je obdařen hereckými esy té doby. Má krásnou atmosféru a skvělý hudební doprovod Jerryho Goldsmitha. Postavy nejsou rozděleny na klaďasy a záporáky, ale jen na jednu či druhou stranu zákona. A to přidává na zajímavosti filmu.

21. ledna 2008
plakát filmu
60 %

Nízkorozpočtové policejní drama, které má velmi dobré herecké obsazení, je dobře natočená podívaná. Sylvestr Stallone tím to filmem dokazuje, že neni jen akční hrdina, ale že dokáže zahrát i vážnejší role. Jenom je škoda, že tento celkem komorní film propadl u široké veřejnosti.

21. ledna 2008