avatar uživatele

Michall2

Jméno
Michal
Věk
Bydliště
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Doom
Doom
80 %

Nebylo to tak hrozné jak jsem čekal. Na film se dalo koukat bez toho aniž by sem už chtěl vidět závěrečné titulky, což je potešující. Nechybělo napětí a to je u takových filmů samozřejmost. The Rock opět potvrdil že je to dobrý herec, ale své nejvyšší kvality bude muset ještě ukázat. Jinak nemám žádné podstatné výtky. Film se mi jevil jako lehký nadprůměr.

13. července 2008
plakát filmu
Přežili jsme Ardeny
Saints And Soldiers
90 %

Bitva o výběžek - prosinec 1944

Film je pro mně hodně rozporuplný v jednom prostém směru. Ardenská bitva byla jednou z nejdůležitějších bitev 2.sv války a v tomto filmu se mi nedostávalo důležitosti okamžiku té bitvy. Je pěkné, že je v ní pojednámo o nějaké partě vojáků, kteří se snaží dostat ke své jednotce, ale to mě nedokázalo až tak uspokojit. Naopak musím vyzdvihnout krásu přírody, zasněžené kopce a krajinu, ale film kvůli své nesmyslné komornosti ode mně jako od zarytého fandy military nemůže dostat 100

13. července 2008

Temúdžin

Opravdu skvělý film, který se mi velmi líbil. Filmů s touto tématikou by mělo být více a vzhledem k tomu, že miluju historické filmy tak je moje hodnocení jasné.

12. července 2008
plakát filmu
Rambo III
Rambo III
80 %

Nebylo to zase tak hrozné

Nemůžu souhlasit s ostatními co tento film odsuzují jako naprosto nereálný a nevím co ještě. Viděl jsem ho mnohokrát a myslím si, že oproti jiným filmům vcelku uspěl, neříkám že je to nějaký trhák, ale pro fandy Sly je aspoň povinnost se na něj podívat.Myslím, že některé filmy jsou mnohem větší propadák než tento, možná trochu rychle spíchnutý jak se říká.

7. července 2008
plakát filmu
V Bruggách
In Bruges
100 %

Skvělý Colin Farrell

Moc pěkný film z nádherného belgického prostředí.
Líbila se mi hlavně veskrze komorní atmosféra města a hlášky které neměli chybu. Celkově hodnotím film jako velmi dobrý a stojí za shlédnutí. Doporučuji shlédnout.

5. července 2008
plakát filmu
100 %

Adolf Hitler

Tento film mám hodně rád. Viděl jsem ho už mnohokrát, ale pokaždé v něm najdu něco nového. Je to spíše než válečný film film o tom jak se z neohroženého člověka pomalu stává troska a jak svými rozkazy vydává rozsudek smrti všem civilistům. Rozhodně si ho ale pusťte v originále, protože při vší úctě k těm co to dabovali, tak ten co mluvil Hitlera mi v hlase připadal jako nějaké zlobivé dítě a ne jako diktátor.Myslím že fim byl natočen velmi dobře a snese měřítko kvalitní válečný a dokumentární film.

1. července 2008
plakát filmu
Já, legenda
I Am Legend
80 %

Po shlédnutí musím jednou větou říct, že se jedná o jeden z nejlepších filmů svého druhu. Sice je trochu kratší ,ale vše vynahrazuje vcelku povedený příběh a atmosféra liduprázdného města.

10. června 2008
plakát filmu
Vykoupení z věznice Shawshank
The Shawshank Redemption
100 %

Morgan Freeman

Film jsem po dlouhé době opět shlédl a s potěšením musím říct , že se jedná o jeden z klenotů světové kinematografie, jehož zpracování, atmosféra, scénář i všechno jiné jsou prostě skvělé a nezapomenutelné. Morgan Freeman i Tim Robbins podali excelentní výkony a režisér Darabont taktéž. Po celou dobu mého sledování jsem byl opravdu ponořený do děje asi jako u žádného jiného filmu a konec me potěšil nejvíce. Kdyby bylo možné tak tomuto filmu dám 200. Bohužel musím dát "jenom" 100.

25. února 2008

Skvělá a důstojná derniéra

Musím říct, že co vylétla do světa zpráva o chystaném 4.dílu Ramba tak jsem se na tento flm těšil a potvrzuji, že čekání se vyplatilo. Ze všech 4 dílů určitě není nejhorší, ba naopak. Připomíná mi to dvojku s nádechem něčeho nového. Sly předvádí a potvrzuje, že zdaleka nepatří do starého železa a názor předchozího, že ve filmu nepředvedl jediný kloudný rozhovor mě silně vadí, poněvadž Sly takový byl, je a ve svých filmech bude. A tím je naprosto vyjímečný. Nemusí ve filmu říkat nějaké moudrosti, za jeho myšlenkami a slovy stojí činy a těch v tomto filmu nebylo málo. Souhlasím, že zpočátku to bylo pomalejší, ale jinak bych celý film hodnotil jako velmi důstojné zakončení celé tetralogie o Rambovi. Stejně jako se povedl Rocky Balboa, tak se povedl i Rambo 4.

24. února 2008
plakát filmu
Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street
Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street
90 %

Johnny Depp

Film jsem ze zvědavosti zkoukl a líbil se mi i přes fakt, že je dosti brutální a slušně řečeno nechutný. Možná mohl být kratší a protože nejsem fanda muzikálů tak dávám "pouze" 90.

16. února 2008
plakát filmu
Východní přísliby
Eastern Promises
100 %

Viggo Mortensen

Musím objektivně přiznat, že tento film je jedním z nejlepších co jsem mohl kdy shlédnout. To, že je děj ruské mafie zasazen do londýnského prostředí dává filmu ještě větší grády. Výkon Vigga Mortensena ukazuje, že hodný Aragorn umí být taky pěkná svině a s nikým se nemazlí. Davidu Cronenbergovi se snímek opravdu povedl, takže dávám 100.

30. ledna 2008
plakát filmu
Vesnice
Village, The
80 %

Povedený film

Na doporučení pár lidí jsem tento film zkoukl a musím říct, že Shyamalan to celkem zvládnul. Scénář dobrý, děj dobrý, ale co mi na filmu chybělo nejvíc to byla nějaká akce. Bylo to něco na způsob "vystrašit a dost". Asi to zrovna není můj šálek, ale film v žádném případě neodstřeluji. Rozuzlení toho, že ty zrůdy vlastně neexistují tak to mě naštvalo asi nejvíc. Na film bych se asi podruhé nepodíval, ale něco na něm asi bude. Proto dávám 80%.

27. ledna 2008
plakát filmu
Jádro
Core, The
40 %

Nic moc

Musím souhlasit s ostatními a říct, že tento film je odpadem co se týče tématu o katastrofách. Postrádá jakoukoli realitu. Chtěl bych vidět, jak s takovou "věcí" letí do nitra Země, bo by tam pochcípali vedrem aniž by mrkli. Američani holt asi neznají slovo kýč, ale toto byl film, který mi začal smrdět kýčem už asi po 20 minutách.
Tento pokus o snímek je ovšem pouhým pokusem o reálně ztvárnění tohoto žánru. To už jsem teda víc věřil Armagedonnu i když i tam to bylo postavené trochu na hlavu. Film zkrášlila aspoň Hilary Swank.

27. ledna 2008
plakát filmu
Mrtvá hlídka
Deathwatch
100 %

Parádní

Tento film jsem zkoukl jen ze zvědavosti, ale potom co jsem se dodíval tak musím říct, ža se tvůrcům povedl více než dobře. Celý film na mě působil velice tísnivým dojmem, který jsem ještě nezažil. Osobně věřím na zhmotnění zla, kterého v obou světových válkách bylo hodně a proto bych tento film nezatracoval kvůli pro někoho rádoby fantasy zápletce. Film se mi velmi líbil.

17. ledna 2008
plakát filmu
Vetřelci vs. Predátor 2
AVPR: Aliens vs Predator - Requiem
20 %

Zklamání, velké zklamání

Jako velký fanda tetralogie o Vetřelci a dosavadních velmi dobře natočených filmů o Predátorovi jsem od tohoto filmu očekával, že to bude pecka na konec. Ale to jsem se šeredně spletl. Tento film je nejdebilnější ze všech dílů a myslím si, že bych kostýmy obou nestvůr navrhl líp i já. Co se týká děje tak ten je tak uboze jasně předvidatelný, že jsem už asi dopředu věděl jak to dopadne. Detailně se chci zastavit hlavně u kostýmů - hlavně u toho Predátora. Takovou parodii na horor jsem ještě neviděl, tyhle kostýmy jsem viděl někdy v 70. letech když byly scifi horory na "vrcholu své moci". Z titulku "Na Zemi se rozpoutá peklo" jsem si říkal: "Jo paráda další díl bude mazec". Ale tohle fakt přehnali. A pořádně. Tak blbě natočený "horor" nebo jak tomu říkají, tak to fakt neskousnu. Jako velký fanda těchto filmů mi po celou dobu krvácelo srdce a všem lidem, kteří mají rádi původní sérii o Vetřelci a Predátorovi raději opravdu doporučuji ať si pustí nějaký minulý díl.

28. prosince 2007
plakát filmu
Pearl Harbor
Pearl Harbor
100 %

Paráda

Film se mi velmi líbil a to proto, že obsahoval mnoho super akčních scén a zárověň i nějakou tu milostnou zápletku, která tam být nemusela, ale nijak filmu neuškodila, ba naopak. Kdo chce vidět film o Pearl Harboru čistě jako válečný film, tomu bych vřele doporučil film Tora Tora Tora. A nesouhlasím s tím, že milostné scény nějak pokazily celý film jak tu nějací lidé psali. Inu každému se spojení války a lásky nezamlouvá. Mě nijak nevadilo, ale ani nijak nenadchlo. Jinak by film perfektní.

6. října 2007
plakát filmu
Nepřítel před branami
Enemy at the Gates
100 %

Enemy at the gates

Naprosto famózní zpracování nejstrašnější bitvy 2.světové války mě po celou dobu filmu přinutilo dodívat se jako správný fanda military až do posledního titulku. Takovýchto filmů by mělo být více, protože se nesmí zapomenout na hrdinství a utrpení všech aktérů bitev ve 2.světové válce. Výkon Jude Lawa a Rachel Weisz byly vynikající a celkově se mi film velmi líbil.

4. září 2007
plakát filmu
Polární expres
Polar Express, The
90 %

Tom Hanks trochu jinak.

Ačkoli jsem už řekněme dříve narozený, tak se mi film líbil a vrátil jsem se tak do dětství, kdy jsem se stejně jako hrdinové filmu těšil na to až Ježíšek přinese dárky. Taky mě štvalo(stejně jako hlavního hrdinu) když mi někdo řekl, že dárky nosí rodiče. Film byl opravdu pěkně natočený, grafika se musela líbit hlavně malým dětem, protože jim je film asi (asi) určen. Jo... a pokus o to počítačově zpracovat Toma Hankse(mého asi nejoblíbenějšího herce) se nepovedl, což mě přinejmenším rozčílilo. Jinak OK. Doporučuji zkouknout.

3. srpna 2007
plakát filmu
V jako Vendeta
V for Vendetta
100 %

V

Film se mi velmi líbil hlavně kvůli tajemnosti hlavní postavy. Hugo Weaving to zahrál parádně - stejně jako v LOTR. Děj byl do poslední chvíle napínavý, všechny bojové scény, kdy V bojuje s pohlaváry mi připadaly jako když se dívám na nějaký pořádně zvrácený horor. Všude krev a maso, ale jinak se proti totalitě a útlaku bojovat nedá a to je můj názor. Film byl naprosto famózní a do poslední chvíle jsem byl napjatý jak to všechno dopadne.

2. srpna 2007
plakát filmu
Vratné lahve
Vratné lahve
100 %

Ždímák a spol. are the best.

Na tento film jsem se velmi těšil a přesvědčil mě, že české filmy jsou pořád skvělé. Svěrákovi opět dokázali, že jsou světová třída. Film byl super ve všech ohledech: hudbě, komorním příběhu s kvalitními zápletkami. Mně osobně se na filmu nejvíc líbil Svěrákův hunor, který je prostě originální a kdokoli se ho bude snažit napodobit, tak se ztrapní nebo se mu to prostě nepovede. Pan Svěrák je jenom jeden a režijní počin Jana S. je hoden nominace na Oscara za nejlepší zahraniční film. suma sumárum: Vratné láhve patří už teď do Zlatého fondu české kinmatografie a patří mezi 3 nejlepší filmy české historie. Good.

24. července 2007
plakát filmu
Komando
Commando
100 %

Val Verde.

Filmy s Arniem mám velmi rád. Tento film byl asi jeden z nejlepších, ve kterých hrál. Zápletka je parádní, ale trochu se mi nelíbilo, že v boji proti takové armádě byl prakticky GOD. Ale takové jsou skoro všechny jeho filmy.
Nic to ovšem nemění na tom, že se jedná o film, kteří skalní fanoušci akčních nářezů a Arnieho prostě musí ocenit nejvyššími známkami. Takže 100.

24. července 2007
plakát filmu
Piráti z Karibiku: Truhla mrtvého muže
Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
80 %

Davy Jones

Dvojka je podle mě o malilinkou píď za jedničkou. Nevím něco mě tam chybělo. Děj byl v pořádku, stejně jako efekty a všechno co zdobilo jedničku, ale někdy se děj zbytečně moc natahoval . A Davy Jones mi připadl moc hodný na to co je zač. Jinak paraádní film. Ale jednička byla lepší. No ještě je tu trojka tak uvidíme.

9. července 2007
plakát filmu
100 %

THE ROCK IS THE BEST

Film je v každém případě velmi dobrý, což je hlavně zásluha D.D Johnsona, jehož styl hraní mě dost přirostl k srdci. Zpočátku je film trošku pomalejší, ale potom jakmile
Rock přijde na to co se tam vlastně děje, tak rozpoutá pravou řež. Mně se film velmi líbil, ačkoli jsem ho viděl poprvé, tak si ho snad po nějaké době pustím zase. Zápletka byla výborná, čemuž přidává fakt, že snaha vymýtit jakoukoli část světa od takového svinstva je třeba za jakoukoli cenu. Jo a nápad použít jako zbraň velkou tlustou fošnu mě potěšil.

8. července 2007
plakát filmu
Poslední výsadek
Last Drop, The
90 %

Market Garden

Tento film na mne udělal velký dojem, protože válečné filmy jsou u mne číslo 1. Tento je z kategorie těch lepších. Zápletka s německým zlatým pokladem byla dobrým nápadem. Zárověň mne potěšil výkon Karla Rodena, který je opravdu skvělý herec a dělá České republice velké jméno v zahraničí. Ostatní herci zahráli také dobře, souboje a bitvy byly dobře zpracovány. Ovšem na tituly jako Z.vojína Ryana nebo Nepřítel před branami to nestačilo. Přesto se jedná o kvalitní válečný film, na který by se každý fanda "military" měl podívat. Takže dávám 90%.

28. června 2007
plakát filmu
Nuda v Brně
Nuda v Brně
0 %

Naprosto příšerný film

Tento film jsem viděl jednou a doufám, že už nikdy víc. Byl to opravdu nejhorší film z nejhorších jaký jsem kdy viděl. Celou dobu jsem s kámošema kulil oči nad tou blbostí a stupiditou v podání Budaře a spol. Možná se to někomu líbilo, nic proti, ale ruku na srdce tohle by snad ani nemohlo být nominováno na Zlatou malinu. Hrůza a děs. Nemohu dát ani minimum, protože na tomto filmu jsem po diskusi s kámošema a mým rozumem nenašel jediné pozitivum.

28. června 2007