avatar uživatele

MinorityRevenge

Jméno
Jakub Vrba
Věk
35 let — narozeniny slaví za 154 dní (Vodnář)
Bydliště
Twitter
Facebook
Instagram
Poznámka
Názory
plakát filmu
Alenka v říši divů
Alice in Wonderland
100 %

Srovnávání srovnávání srovnávání

Jak už nadpis prozrazuje, tak největší prokletí tohoto filmu je to, že pár slaboduchých jedinců z mě neznámého důvodu staví vedle sebe věci nesrovnatelné. Kdo ví, jaký doopravdy je Burtonův styl?! A je to vůbec podstatné? Dělá snad tohle někdo u Spielberga, Camerona či Stona? Ani ne. Zato u Tarantina, Kubricka a Burtona ano! Ale proč?! Jsou snad méně či více kvalitní, než předchozí skupina. Omlouvám se za toto promlouvání do duše, ale z tohoto přístupu je mi smutno. Teď už ale přímo k Alence. Popravdě jsem Carollův příběh nikdy neměl rád a Alenka mi vždycky přišla "divná". Avšak díky této "reinkarnaci" jsem otočil o 180 stupňů a zůstal uchváceně stát. Mix krásného napětí, dobrého vtipu a řemeslné práce mě zkrátka dokonale omráčil. Dovolím si malinko nesouhlasit Chriss, protože 3D mi tady přišlo super (narozdíl od Avatara). Šklíba by zkrátka bez 3D nebyl tak okouzlující. Mohl bych chválit do nekonečna, ale zde není třeba slov. Dokonalé!

12. března 2010
plakát filmu
Avatar
Avatar
10 %

Slaboučké

Viděno v Cinestaru v Hradci Králové - 3D. Rozdíl mezi 3D a normálně nebyl prakticky žádný. Úvodní ukázka na Alenku v říši divů a kočka, která letěla proti mě...to bylo něco. Ale pak už to šlo do pekel. Stupidní scénář, obšlehnutí děj (Pocahontas jak vyšitá a už tu jsem nenáviděl). Líbivé, ale za jakou cenu.? Plitké neabubřelé hlášky a hromady a hromady klišé, které na mě koukali snad i pod sedačkou. Fakt smutné, že tohle se dnes líbí. Zbožňuju fantasy a mám rád sci-fi, ale tohle je GIGANTICKÁ kaňka na jejich pověsti. Cameron byl pro mě frajer, ale jenom omatlat lidem kolem huby sladkou grafiku a způsobit tak, že budou slepě pozorovat něco tak trapného...pro mě na stejně úrovni jako Uwe Boll. Sorry

26. února 2010
plakát filmu
Bathory
Bathory
60 %

Zajímavé

Zajímavý úhel pohledu na legendu o Čachtické paní. Četl jsem o Eržebeth několik knih a každá byla jiná. Kdo ví jak to ve skutečnosti bylo. To se neví ani o Modrovousovi a dalších, takže historickou korektnost ponechme stranou. Anna byla skvělou představitelkou, ale jinak mě to tak nějak za srdce nechytlo. Půl hodiny před koncem jsem usnul a musel si to dopustit druhý den. U skutečně dobrého filmu neusnu, takže bych ho zařadil tak na lepší průměr. Roden byl sympatický záporák (?) a Ferenc byl taky týpek. Nicméně si o Bathory budu raději číst, než koukat na trochu roztahané filmové zpracování.

26. února 2010
plakát filmu
Dům hrůzy
House on Haunted Hill
80 %

Neobvyklé

Rozhodoval jsem se nad hodnocením tohoto počinu celkem dlouho. Nakonec jsem usoudil, že jsem se poměrně slušně bavil. Je to sice vyvražďovačka, ale nenazval bych ji klasickou, protože to tomuto filmu nepřísluší. Bylo zde pár zajímavých momentů a film dle mého neustále gradoval. Z počátku se zdálo vše zdánlivě nadpřirozené přirozeným, ale poté člověk žasl. Když nad tím tak přemýšlím, tak hodím ještě 10 procent navrch. 80 procent OK?!

26. února 2010
plakát filmu
Tenkrát na Západě
Once Upon a Time in the West
100 %

Skvělé!

Často filmy neopěvuji do výšin, ale nějak nemůžu najít chybu na tomto skvělém filmu. Navážu na novou tradici a otřu se o názor níže. To "protahování" působí na citlivé diváky magicky, člověk musí být nalazen a připraven. Není to film, který by si měl někdo pustit při odpoledni jen proto, že nemá do čeho píchnout, ale proto, že se chce nechat unášet. Mít čas na to, vychutnávat si každý detail filmu a soustředit se. Claudia je nádherná žena, ovšem nejen ve smyslu fyzickém. Takovýto pocit ve mě vzbuzuje snad jen Tarja Turunen. Neuvěřitelné kouzlo vyzařuje z každého jejího pohybu. Fonda skvělý a Brando drží vysoký standart. Pro mě nezapomenutelná scéna, kdy byl pověšen harmonikářův bratr. Krásná atmosféra!

26. února 2010
plakát filmu
Rychlejší než smrt
The Quick and the Dead
70 %

Pic paf

Pro mě třetí nejlepší film s DiCapriem (po Romeo a Julie a Co žere Gilberta Grapea). Ač nesnáším Crowea, tak tady mi nevadil a příběh se mi také moc líbil. Vychytané pistolnické souboje a sem tam špetka humoru mi z toho filmu činí velmi dobrou náplň nějakého večera.

26. února 2010
plakát filmu
Romeo a Julie
Romeo + Juliet
100 %

Nadšení

Jediný názor na této stránce pod šedesát procent a ještě od člověka, kterému se líbil Avatar a Harry Potter? Já jsem nad míru spokojen s vkusem osazenstva. Studuji literární historii, takže příběh Romea a Julie znám víc než dobře. Profesori bych byl asi sejmut, ale nemůžu se ubránit dojmu, že tohle provedení má zkrátka větší šťávu. Když si vzpomenu na scénu na benzínce a konkrétně na Johna Leguizama jako Tybalta, tak se rozjely akčí orgie. Při četbě jsem Mercutia neobrečel, ale ve filmu ano. Zkrátka tento film ve mě jitří daleko více emocí, než Shakespearova klasika. Vynikající aktualizace toho tématu. Jsem nadšen!

26. února 2010
plakát filmu
Uvnitř tančím
Inside I'm Dancing
100 %

Je neuvěřitelné, jak dva zdraví lidé dokáží zahrát takové role. Z káždého mimického svalu je vidět spoustu emocí a není třeba slov. Nejsem příznivce tohoto žánru a irské tvorby už vůbec. Jen jsem si to pustil jako kulisu ke hře a pak byla spíš kulisou hra samotná. Nádherná věc!

18. února 2010
plakát filmu
Yodok Stories
Yodok Stories
80 %

Velmi otevřený přístup

Je hezké, že Andrzej Fidyk přišel s něčím takto otevřeným. Konečně někdo ukázal, že lágry neskončili s Hitlerem a Stalinem, ale že stále trvají a přesto o nich takřka nikdo neví. Ti co ví, tak pouze chodí kolem po špičkách. Vykreslení režimu tak nechutného, který si nebere servítky s každým, kdo mu přijde pod ruku. Přečtěte si Souostroví gulag, nebo (pokud jste slabší nátury) Útržky životů od Jacquese Rossiho a pochopíte, že od sovětských gulagů se to příliš neliší. To vše pak Fidyk dal do slušivého kabátku, který (alespoň na mě) působil velmi emotivně.

17. února 2010
plakát filmu
Brüno
Brüno
80 %

Zvláštní film pro zvláštní chvíle

Brüna jsem viděl zhruba před půl rokem a to jsem se docela pobavil, ale nebylo to ono. Včera jsme ale byli s partičkou na pivku a tam ho pouštěli a můžu vám říct, že jsem se takto dlouho nezasmál. Hodnocení, které dal například Omarovic mi přijde popravdě také k smíchu. Dvakrát opakované slovo "povrchní" spíše sedí k jeho komentáři. Je to jeden z těch á la "všude se píše, že je to hovadina a hodnotí se tak, takže já nemůžu jinak". Komentář sám vyplívá spíše z nepochopení a ačkoliv se podle mnohých jedná o film pro puberťáky, tak je dobré, aby člověk tak nějak věděl, odkud pramení některé narážky. Kolikpak z hodnotích lidí například ví o důvodu, proč se lidé pohoršovali nad jménem O.J.? Nechci se Omarovice dotknout, ale jeho hodnocení pro mě nemá žádnou váhu. Omlouvám se, že využívám jiných komentářů a nemám v plánu nějak urážet, ale chtěl jsem využít toho příspěvku k ukázání příkladu. Zkrátka tento film není tak bezduchý, jak se zdá...

16. února 2010
plakát filmu
Kostka 0
Cube Zero
60 %

Kostka a zklamání?!

Pro mě hrozné zklamání. Myslel jsem si, že průzor k okolí kostky bude cool a že to bude o to zajímavější. Místo toho mi scény mimo kostku kazily dojem a hlavně napětí. Chlapící u počítačů u mě spíš uvolňovali napětí, než aby byli zajimavý. Kostku zbožňuju, takže scény uvnitř se mi líbily, ale to kolem mi to fakt kazilo. Saw se taky točí pořád dokola, tak proč zase tolik plivat na tohle.

16. února 2010
plakát filmu
Dům tisíce mrtvol
House of 1000 Corpses
60 %

Budiž

Já horory zbožňuju a potrpím si na krváky. Byly zde některé hezky nechutné scény, ale čekal jsem jich víc a to mě trochu zklamalo. Myslel jsem si, že Rob Zombie je daleko větší psychopat. Na druhou stranu se mi líbil takový zajímavý přechod k okultnímu dílku a to bylo fajn. Co bylo pro mě ale největší plus filmu je nádherně černý humor:oD

16. února 2010
plakát filmu
Predátor
Predator
80 %

100% ne, ale...

Tento film mám moc rád, ale na 100% to opravdu není. Je tam na můj vkus až příliš chyb na to abych dal plnou palbu. Jsem asi hnidopich, ale nemůžu překousnout, když se Arnie prochází po nepřátelském táboře asi 50m od stanu plného nepřátel a "nikdo" ho nevidí a podobné nesmysly. A to s tou rukou, jak je zmíněno v chybách je do očí bijící. Neměli to aspoň zpomalovat, bylo to, jako kdyby říkali:,,podívejte jaký dokážem udělat chyby". No nic, dost rejpání. Jinak je pro mě film super a moc rád se na něj kdykoliv kouknu a když překousnu těch pár chyb...

5. července 2008
plakát filmu
60 sekund
Gone in 60 Seconds
80 %

Kradení aut ve stylu Ocean´s twelve

Abych pravdu řekl, tak filmy o autech mi moc nesedí, ale právě tento film zbožňuji. Jsem dosti ovlivněn tím, že Ford Mustang GT500 Shelby je moje nejoblíbenější auto, ale zase na druhou stranu nesnáším nafrněnou Angelinu Jolie, tak se to smazává. Prostě 80% je přesně to co mám na mysli.

5. července 2008
plakát filmu
70 %

No je to jeden z těch filmů, na které se už asi jen tak nepodívám. Docela se mi líbil, ale myslím, že podruhé už mi nemá co dát. Cage mám moc rád a zahrál to perfektně, ale to hodnocení zvedne jen tak o 20%.

5. července 2008
plakát filmu
Batman a Robin
Batman & Robin
30 %

No Arnie mi tady přišel spíš legrační, než záporák, Robin naprosto nesympatický a Clooney?Nic proti němu, ale já jsem zastánce Vala Kilmera a tak mě zklamalo, že se herci v každém filmu střídali. A zápletka a tak...no prostě se mi to nelíbí, no

5. července 2008
plakát filmu
Gauneři
Reservoir Dogs
90 %

No snad by po mě nikdo nemohl ani chtít, abych kritizoval Quentinovi filmy. Pro mě je Quentin polobůh a filmy božské. Tento filmy patří k mírně slabším, než vyznávám já, ale je to super a rád se na to podívám znovu.

5. července 2008
plakát filmu
Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street
Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street
50 %

Co na to říct...

Opravdu nevím, jak vyjádřit své dojmy z tohoto filmu. Nejsem ani zklamán, ani nadšen. Podíval jsem se na něj, docela se mi i líbil, ale podruhé už bych si ho asi nepustil. Moje škoda.

25. června 2008
plakát filmu
Jestli se rozzlobíme, budeme zlí
Altrimenti ci arrabbiamo
100 %

Best of SpencerHill

Pro mě jedna z nej komedií vůbec. Nechce se mi ani věřit, že by se někomu chtělo hledat hlubší smysl tohoto filmu, protože prostě vůbec žádný nemá. Naprosto oddechová záležitost a pro mě úžasná.

25. června 2008
plakát filmu
Takoví normální zabijáci
Natural Born Killers
60 %

TarantinoxStone

Podle mého názoru je v tomto filmu znát více ruka Quentina Tarantina, než Olivera Stone. Kouknul jsem se na film a na konci jsem užasle čučel na titulky a nevěřil jsem moc tomu, že to je Stoneova práce. Tarantino je vynikající psychopat, u něho by nebylo divu, ale Stone vypadá, jako když neumí do pěti počítat. Nebýt zásahu Quentina, nestál by ten film za nic, takhle můžu dát pár procent navrch.

1. března 2008
plakát filmu
Kill Bill
Kill Bill
80 %

Příliš mnoho komerce

Věc, která se mi líbí na filmech od Tarantina, je to, že příliš neprochází médii. Ale Kill Bill už mírně "proplesnivěl" komercí. Bezva Tarantinovský styl (ač nemám rád Umu Thurman) a nádherná běčková s....a. Sám Tarantino by to jistě vzal jako poklonu.

1. března 2008
plakát filmu
Čtyři pokoje
Four Rooms
80 %

Návrat k puzzlíkům

V mnohém bych souhlasil s Michalem. Ten první pokoj by byl fajn, kdyby se tam Quentin nepokoušel o ty vizuální efekty s kouzly. Naprosto vede příběh s Banderasem, ten fakt nemá chybu. Banderas má super přízvuk:oD

1. března 2008
plakát filmu
X-Wamp
The Breed
10 %

Snůška špatných vlastností

Nadpis hovoří za vše. Takovéto filmy jsou urážkou filmových diváků. Nejen že urazí filmové fajnšmejkry, ale i běžné diváky. Začíná to nudným scénářem, příšernou muzikou a efekty a konče děsnými hereckými výkony. Popravdě tenhle film jsem dokoukal jenom kvůli tomu, abych mohl napsat tuto recenzi.

27. února 2008
plakát filmu
Yu-Gi-Oh!
Yûgiô: Gekijô-ban
30 %

Rozdejme karty na stůl

A heleme se jaká propaganda a poměrně neskrývaná reklama na odporně kýčovité japonské karetní hry, u kterých se mění snad jen název (a občas ani ten moc ne). Popravdě jsem se na tenhle počin docela těšil, když jsem viděl obrázky z filmu. Nakonec to skutečně zůstalo u toho, že animované a nakreslené je to hezky, ale příběhová línie je fádní a nudná.

27. února 2008
plakát filmu
Formula 51
The 51st State
80 %

Dost dobrý

Rozeberme to? Vynikající začátek (Samuel L. Jackson ve svých 53 letech hrál čerstvě dostudovaného studenta medicíny, luxus), dobrý průběh ("menší" střevní potíže od DR. Jacksona) a solidní závěr. Příběh moc nehledat, ale dobrý to bylo.

27. února 2008