6. 11. 2012

Sequel Casablanky vstává z mrtvých

Historie blbých nápadů je dlouhá a kinematografie ji obohatila o pěkných pár řádků. Málokterý pojem se pak na podobném "úspěchu" podílí častěji než "sequel". Jenže čemu jsme se vysmívali dříve, se v porovnáním s aktuální novinkou zdá jako výplod ryzí racionality. Zkrátka: Warneři uvažují o pokračování Casablanky.


Legendární romance dodnes láme srdce mladým i starým, dámám i pánům, protože jde o zatraceně poctivý kus celuloidu. Jednoho by napadlo, že možnost udělat z tohoto afrického dobrodružství sérii, je ale léta mrtvá.
Cass Warnerová, vnučka pana Warnera (a není to shoda jmen), si nicméně na stará kolena vysnila pokračování Casablanky, nebo se alespoň vyjádřila, že by jí udělalo radost.

Scénáře se chopil oscarový Howard Koch, který pracoval už na původním příběhu. Učinil tak už před velmi mnoha lety (desetiletími) a děj umístil dvacet let za kultovní rozloučení na casablanském letišti.

Samotný Koch scénář zamýšlel pro původní herce. Když zemřela Ingrid Bergman, nejprve se ho pokusil upravit, pak ho opustil. Sám s možností pokračovat nadále rozhodně nesouhlasil a odmítal ji. Dnes už odmítat nemůže, protože je téměř deset let po smrti a jeho rozpracovaný scénář se stal majetkem studia.

Vysvětlí někdo paní Warnerové, jak velmi špatný je její nápad?

Pravděpodobně ano a z myšlenky sejde - je snad až moc šílená. Takže se spíše podivujme nad tím, že něco takového někoho vůbec napadlo.

xxmartinxx
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!