5. 9. 2024

Nejočekávanější premiéry měsíce září

Pokračování klasiky od Tima Burtona, nový film od tvůrce Chudáčků, animák od režiséra Jak vycvičit draka či nové horory - to jsou zářijové novinky v našich kinech.

hlavní obrázek

Vrána stále poletuje v kinech a taktéž nový Vetřelec vylézá lidem z dutin břišních, ale je čas uvolnit místo novinkám, které nás v tropickém září budou lákat do kina. Je toho celkem dost, takže pojďme rovnou na to. U každé novinky máte také trailer, takže se můžete pokochat tím, co studia pro vás připravila. Určitě nám pak dejte vědět, jaký film vás zaujal a na jaký si zajdete. Přeci jenom se dá zchladit nejenom u vody, ale také v klimatizovaném sálu kina. :)

Beetlejuice Beetlejuice (Beetlejuice Beetlejuice)

Datum premiéry: 5. 9. 2024
Režie: Tim Burton
Obsazení: Michael Keaton, Winona Ryder, Jenna Ortega, Monica Bellucci
Žánr: Komedie / Fantasy

A je tu opět! Všemi známý Beetlejuice Beetlejuice a… potřetí to nenapíšu, protože všichni dobře víme, co se stane! Režisér Tim Burton se vrací k jedné z nejznámější klasik osmdesátých let a opět společně s Michaelem Keatonem přivedou k životu rozpustilého démona Beetlejuice. První film je z roku 1988 a dokonce rok po premiéře tohoto filmu vznikl seriál. Že o něm nevíte? Nebojte, nejste sami. Animovaný seriál měl 4 série a vyprávěl dobrodružství Beetlejuice a Lydie. Ale zpět k letošní novince.

Co je naprosto skvělé, tak skutečnost, že se kromě Burtona (kde to asi čekáme) vrací také Winona Ryder, kterou si určitě dobře pamatujete z dílu prvního. Michael Keaton coby bláznivý démon je také sázka na jistotu. K nim se přidá aktuálně velmi vyhledávaná Jenna Ortega, která objeví na půdě tajemný model města a omylem se otevře portál do posmrtného života. V obou dvou říších jsou problémy, které musí někdo vyřešit. A pochopitelně netrvá moc dlouho a někdo vysloví třikrát Beetlejuicovo jméno. A když se tak stane, Beetlejuice rád započne svůj známý chaos.

Pokud jste milovníky prvního dílu z osmdesátek, rozhodně si pokračování této hororové komedie v burtonovském stylu nenechte ujít. Stopáž je příjemná, ukázky slibují zábavu, která menším diváků vytvoří husí kůži a nás ostatní příjemně zabaví a přivodí pocit nostalgie. Premiéra už dnešní den.


Ozi: Hlas pralesa (Ozi: Voice of the Forest)

Datum premiéry: 5. 9. 2024
Režie: Tim Harper
Obsazení: Josh Whitehouse, Donald Sutherland, Amandla Stenberg,
Žánr: Animovaný / Dobrodružný

Nedávno jsme tu měli článek o pokračování známých animáků, takže určitě bychom některé z nich v září zmínit měli. Jedná se o menší projekty, které si ale určitě zaslouží vaši pozornost, pokud máte dítka, nebo prostě máte rádi animovanou tvorbu.

Jednou z novinek je příběh o Ozi, což je malá orangutanka, která si pokojně žije se svými rodiči v pralese. Život ale není peříčko a tak se jednoho dne stane, že rozsáhlý požár zachvátí celý les a Ozi je oddělena od rodičů a zachráněna adoptivní rodinkou, která se stará v útulku o osiřelé opičky. Ozi je ale opice, co má pod čepicí a naučí se znakovou řeč a objeví sílu internetu, kde se z ní stane virální hvězda. A to jí pomůže nejenom najít rodiče, kteří přežili požár lesa, ale také upozornit širší společnost na odlesňování pralesů.

Animák je z francouzsko-britské produkce, takže určitě očekávejte jednoduchou animaci, ale zas na druhou stranu zde bude fajn příběh, který se očividně snaží o hlubší myšlenku, kterou chce předat dětem. Takže pokud vás příběh opičky zaujal a chcete odpočinou u jednoduchého animáku, tak Ozi: Hlas pralesa může být tou správnou volbou.


Past na myši (The Mouse Trap)

Datum premiéry: 5. 9. 2024
Režie: Jamie Bailey
Obsazení: Simon Phillips, Nick Biskupek, James Laurin
Žánr: Komedie / Horor

Možná tu máme kandidáta na nejhorší film roku? To zjistíte, pokud navštívíte Past na myši, což je nová hororová komedie, která nám představuje klasický slasherový scénář, kdy maniak (nebo monstrum) kosí naše hlavní hrdiny. Past na myši nebude jiná, jen by měla být okořeněna humorem.

Ve filmu sledujeme hlavní hrdinku, Alex, která po pracovní době skejsne v práci. Její kámoši jsou ale dobráci od kosti a tak ji v práci překvapí, aby ji dělali společnost, a samozřejmě chtějí zapařit společně. Plány se jim ale moc nevydaří, protože všechno překazí vraždící maniak s maskou Mickeyho Mouse (ano, proč nám nezkazit oblíbeného myšáka z dětství), který je začne nahánět po uzavřeném prostoru a bude je chtít připravit o život. Pochopitelně se hlavní postavy nevzdají jen tak a začne hra na kočku a myš… nebo myš a kočky? Kdo ví…

Víme ale, že bohužel reakce prvních lidí, kteří Past na myši viděli, jsou hrozné a díky tomu film sklízí špatná hodnocení. Přesto, názor si musíme udělat každý z nás. A pokud máte podobné slasherovky rádi a chcete jednoduchý princip filmu, kde maniak vraždí lidi, tak dejte filmu šanci a třeba vás překvapí. Přeci jenom podobné filmy se nikdy moc nepyšní vysokým hodnocením (čest výjimkám!), takže bych to bral s rezervou, ale přeci jen, další Vřískot nás určitě nečeká. Kdo ví, třeba Mickey překvapí.


Milé laskavosti (Kinds of Kindness)

Datum premiéry: 12. 9. 2024
Režie: Yorgos Lanthimos
Obsazení: Emma Stone, Jesse Plemons, Willem Dafoe
Žánr: Drama / Komedie / Mysteriózní / Povídkový

Jméno řeckého režiséra Yorgose Lanthimose určitě pro vás nebude cizí. Minimálně jej znáte kvůli snímkům Favoritka či nedávných velmi dobře přijatých Chudáčcích. A nyní přichází s dalším filmem, kde se bude snažit svůj úspěch zopakovat. A na pomoc si opět vzal herečku Emmu Stone, která již hrála v jeho několika předcházejících filmech.

Milé laskavosti jsou povídkovým filmem a sledujeme celkem tři příběhy. První bude o mladíkovy, který se zoufale snaží získat kontrolu nad svým životem. Druhý bude o policistovi, kterému se vrátí manželka, jenž přežila nehodu na moři, ale on začíná pochybovat, že se skutečně jedná o jeho manželku. A třetí příběh je o ženě, která se snaží najít nadanou dívku s nadpřirozenými schopnosti, aby se stala duchovní vůdkyní. Už jen podle popisu je vidět, že nás čekají zajímavé příběhy, které dokáže Lanthimo opět odvyprávět svým způsobem.

Yorgos Lanthimos není typickým mainstreamovým tvůrcem a jeho díla jsou velmi specifická. Což se dá říci skoro o všem, co natočil. Milé laskavosti na tom nebudou jinak a proto je potřeba takto k nim přistupovat. Navíc, můžeme se těšit na paletu skvělých herců, kteří se v každé povídce objeví. Zazáří nejenom Emma Stone, ale také Jesse Plemons či Willem Dafoe. Určitě nás v rámci artových filmů čeká opět zážitek.


Nepřivolávej nic zlého (Speak No Evil)

Datum premiéry: 12. 9. 2024
Režie: James Watkins
Obsazení: James McAvoy, Mackenzie Davis, Scoot McNairy, Aisling Franciosi
Žánr: Horor / Thriller

Znáte to, jedete na dovolenou se svým partnerem a seznámíte se tam s jiným párem. Slovo dá slovo a zjistíte, že si náramně sednete, máte stejné zájmy a chcete vzájemně trávit společně čas. A protože máte nudný život a chcete ho okořenit, tak se s druhým párem spřátelíte tak, že je přijdete navštívit na víkend. Že se vám toto nikdy nestalo? No, možná buďte rádi…

Podobný příběh vypráví další novinka od režiséra Ženy v černém či Jezera smrti. Ve filmu budeme sledovat manžele Daltonovi, kteří se právě na dovolené v Itálii seznámí s dalším párem, charismatickým lékařem Paddym (James McAvoy), jeho ženou a dětmi. A za pár týdnů jsou společně na Paddyho statku v přírodě bez civilizace. Ze začátku to vypadá na krásně strávený čas, působí to, že páry jsou pro sebe jako stvořené, ale to vše se změní. A to asi všichni čekáme. Nakonec totiž Paddy působí jako vyšinutý maník, který chce rozhodovat o tom, kdy Daltonovi odjedou domů… nebo jestli vůbec odjedou.

Co je fér zmínit, tak aktuální novinka není moc originální a jedná o remake dánského hororu z roku 2022. Pokud jste dánskou verzi viděli, určitě budete film srovnávat a to vždy nedopadne dobře. Pokud ale původní film neznáte, vypadá to, že bychom si mohli užít mrazivou jízdu.

Tak držíme palce, aby snímek byl zajímavým počinem, jehož příběh nás zaháčkuje až do samotného konce a nestane se z toho klasické béčko ve svém žánru.


Nikdy se nepouštěj (Never Let Go)

Datum premiéry: 26. 9. 2024
Režie: Alexandre Aja
Obsazení: Halle Berry, Matthew Kevin Anderson, Christin Park
Žánr: Horor / Thriller

A protože hororů není nikdy dost a stále jsou velkým tahákem studií, tak tu máme další. Zde ale už nebude řádit divný lékař s manželkou, ale zlý duch z lesa.

Nikdy se nepouštěj, to je motto, které se dá použít na spoustu věcí, ale v tomto filmu má velký význam. Halle Berry žije se svou rodinou na samotě v lese, kde už bez přítomnosti duchů je to celkem strašidelné. Abyste mohli vyjít z domu ven je potřeba přivázat se lanem a hlavně se nikdy nepustit. Důvod to má jednoduchý. V lese číhá duch, kterého rozhodně potkat nechcete. Znáte ale děti. Co když rodiče lžou?! A zde tomu není jinak. Jeden ze synků pravidlo poruší, protože, co když si mamka ducha vymyslela? A boj o přežití může začít.

Nový horor nám přichystal francouzský režisér Alexandre Aja, který bohužel na svém kontě nemá žádné velké pecky. Určitě budete znát jeho nejslavnější film Hory mají oči, ale taktéž stojí za filmy jako je Kořist či Piraňa 3D. Přesto Nikdy se nepouštěj podle trailerů vypadá na slibnou hororovou jednohubku, která by nemusela až tak zapadnou do podprůměrných filmů. Takže pokud vám nevadí duchové a rádi se bojíte, určitě zkuste tuto novinku s Halle Berry, která se vám bude snažit dokázat, že pravidla jsou tu od toho, aby se dodržovala.


Rozzum v divočině (The Wild Robot)

Datum premiéry: 26. 9. 2024
Režie: Chris Sanders
Obsazení: Lupita Nyong'o, Pedro Pascal, Stephanie Hsu, Mark Hamill, Catherine O'Hara
Žánr: Animovaný / Dobrodružný / Rodinný

Dneska to zakončíme pohádkou. A určitě stojí za zmínku, protože novinku má na svědomí režisér Chris Sanders, který stojí za filmy Lilo & Stitch, Jak vycvičit draka či Croodsovi. Všechno to jsou skvělé filmy, které se těší velké oblibě. Režisér má tedy velké zkušenosti, aby nám přichystal další skvělý animák, který se přidá do řady jeho povedených projektů.

V novém příběhu budeme sledovat robota Rozzuma, který je vyslán lidmi na misi, ale ztroskotá na neobydleném ostrově. Zde se musí adaptovat na nepřívětivé prostředí a hlavně se seznámit s místní faunou. Nakonec to dopadne tak, že si vytvoří vztahy s místními zvířaty a hlavně si adoptuje malé housátko, které přišlo o rodiče. Vše to zní až moc krásně a až moc pohádkově, ale bohužel na ostrov jsou lidmi vyslány další roboti, kteří nejsou naladěni na stejnou vlnu jako Rozzum.

Novinka působí velmi mile a má krásnou animaci. Určitě půjde o fajn příběh plný dojemných momentů, ale také dojde na humor a akci. Je velmi pravděpodobné, že Rozzum v divočině se Chrisu Sandersovi podaří a možná by byla škoda ho prošvihnout na velkém plátně.


Nevybrali jste si? Nevadí. Můžete dát šanci dalším novinkám, které budou ke zhlédnutí v září. Světýlka, tata_bojs.doc, Hypnóza, Influencerky, Medvídek panda v Africe, Už tě nemám rád, Až na věky, Chlupatá rodinka, Duše prokletých, Konec světa

A na jaký film se chystáte do kina v září vy? Dejte nám vědět v komentářích. :)

Atticus
Milovník různých filmových žánrů. Kromě filmových novinek rád zabloudí i mezi seriály, či se začte do kvalitní knihy. Preferuje originální znění a skvělou podívanou.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!