3. 9. 2024

Armáda mrtvých od Snydera je... mrtvá

Netflix bouchl do stolu a všechny projekty z tohoto světa zrušil. Co bylo v plánu a o co příjdeme?

hlavní obrázek

Zack Snyder, režisér, jehož jméno poslední dobou celkem hodně rezonuje ve světě filmu, ale bohužel ne příliš v pozitivním duchu. Pochopitelně je řeč o jeho velkolepém snímku Rebel Moon, jehož dvě části jsou k vidění na Netflixu. Očekávání byla velká, ale divácké recenze na obou dvou filmech nenechaly nit suchou. Znamená to tedy, že si Snyder tímto nepovedených vesmírným dobrodružstvím o povstalcích zavřel dveře u Netflixu?

Určitě ne na vždy, ale aktuální novinky tuto skutečně trochu potvrzují. Mluvíme o Zackově Armádě mrtvých, která v květnu roku 2021 přistála na Netflix. Příběh o partě žoldáků a jejich snaze o největší loupež v dějinách lidstva, kdy jim v tom brání armáda nemrtvých, byl celkem přijat pozitivně. I když recenze jsou průměrné, sledovanost byla na Netflixu obří a film patří k jedněm z nejsledovanějších na této platformě. A to pochopitelně vedlo k dalším plánům.

Jeden z nich se podařilo zrealizovat. Možná jste ho ani nezaregistrovali, ale myslíme Armádu lupičů. Prequel Armády mrtvých, který se zaměřil čistě na mistry v oboru a jejich umění dostat se do trezorů. Film už neměl takovou sledovanost a byl i hůře přijat. Inu, očividně stačí přidat mrtváky a hned máte vyšší šance na úspěch…

Nicméně tím prozatím končíme. V plánu totiž byl další sequel Amrády mrtvých a také Armády lupičů. Netflix ale obě dvě pokračování aktuálně zatrhl a z příprav sešlo. Takže stručně napsáno – série těchto dvou armád prostě končí.

Letos měl vyjít ještě animovaný seriál Army of the Dead: Lost Vegas, ten ale Netflix také zatrhl. Přesto se proslýchá, že Snyder bude chtít seriál na obrazovky protlačit. Přeci jen byl z velké části hotov. Tak uvidíme.

Co říkáte na zrušení těchto pokračování? A je Armáda mrtvých či zlodějů váš oblíbený film? Dejte vědět.

Atticus
Milovník různých filmových žánrů. Kromě filmových novinek rád zabloudí i mezi seriály, či se začte do kvalitní knihy. Preferuje originální znění a skvělou podívanou.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!